Sunday, August 4, 2013

29 kr. kjolen

Som student lever vi på konstant sparemodus og alt som ikke er mat eller livsnødvendige er en luksusvare. Så det er ikke så ofte jeg handler nye klær. Og når jeg gjør det er  det ofte jeg går rett bort til salgsvarene. Og har funnet masse fine kupp der. Men det slår ikke dette her!

Jeg dro med ei venninne på byen, hun skulle handle seg litt nye klær og jeg hadde noen småting jeg trengte. Så mens hun gikk rundt i butikken spanet jeg ut salgsvarene og begynte å se hva som hang der. Og der, blant merkelige topper og gudene vet hva, hang den. Den off-white kjolen med gullbroderi som skrek etter meg! Men til min store skuffelse var kjolen i en størrelse L. Som ikke bare blir litt stort til meg, men veldig ettersom jeg er mer en XS eller S. Litt nedtatt gikk jeg til venninnen min å fortalte om den nydelige kjolen som bare kostet 29 kr! Men som var alt for stor. Da foreslo hun at ettersom jeg er så kreativ og mester en symaskin greit nok om jeg ikke bare kunne sy den inn. Jeg lyste opp og sprang inn på prøverommet og stod foran speilet for å finne ut om det faktisk var mulig. Og for å si det sånn så ble jeg 29 kr. fattigere, men en kjole rikere.

Før:


Det jeg gjorde var å begynne med så sprette opp overdelen fra skjørtet. Sydde inn begge sidene slik at overdelen passet meg. Så sydde jeg skjørtet og overdelen sammen igjen. Har lyst å si at det var enkelt og greit, men jeg har ikke mye erfaring med dette så det tok mye tid.  
 
Resultat:
 


 
Sammenføyingen er ikke perfekt, mye fordi at det er mye mye mer stoff på skjørtet enn overdelen, men planen har hele tiden vært å gå til innkjøp av et silkebånd å ha i midjen for å skjule skjøten. Og selv om skjøten ikke ble perfekt er jeg kjempe fornøyd med resultatet.

2 comments:

Susanne said...

For en nydeig kjole ;-)

Emilie said...

Tusen takk ^^,