Saturday, May 10, 2014

Oppskrift - Kitten Mohair genser

I slutten av april mottok jeg en mail angående min kitten mohair genser. Og i den forbindelse skrev jeg en halv grei oppskrift på hvordan jeg strikket genseren min. (Jeg er fortsatt usikker på halsfellingen. Har strikket genseren 2 ganger, en i bomull og en i kitten mohair, og ingen av gangene ble jeg superfornøyd med halsen så den kan være lurt å være litt obs på) Uansett siden jeg stort sett jobber med å få ferdig bacheloroppgaven min blir det ikke så mye skriving her på bloggen etter som det ikke er så mye å blogge om. Så i den forbindelse fant jeg ut at jeg rett og slett skulle legge ut oppskriften. (Her har endret halsfellingen igjen, så jeg tar med glede forslag til endringer for å få den perfekt ;) Oppskrift 
Jeg brukte to nøster med kitten Mohair i en størrelse small og det gikk akkurat.
Størrelse (S) M (L) XL
Pinner nr. 5 og 10
Nettingmønster på rundpinne: 1 rapport. 1.p: *1r, 1 dobbelkast*, gjenta *-* avslutt med 1 rett.
2.p: *1r, slipp dobbeltkastet av pinnen uten å strikke det* gjenta *-* ut pinne og avslutt med 1r.
Så har jeg strikket 3 omg. med rillestrikk  før jeg har gjentatt mønsteret.
BOLEN:Legg opp (148) 156 (164) 172 masker på p. 5. Strikk vrangbord, 1r, 1vr til arbeidet måler 2 cm. videre går du over til p 10 samtidig som de strikker to og to masker sammen slik at det blir (74) 78 (82) 86 masker på pinnen. Begynn nettingmønster, gjenta mønsterrapport (6) 6 (7) 7 ganger.
Ermehull: Arbeides deles i for- og bakstykke. Strikkes videre frem og tilbake
BAKSTYKKE:  strikk 2 rapporter, strikk så  3. rapport, men etter 2 riller felles det til nakke slik:  Fell de midterste (15) 15 (16) 16 maskene. Da skal det være   (22) 24 (25) 27 m igjen til skulder, og sett skuldermaskene til hvil.
FORSTYKKE:  strikk 1 rapport strikk 2. rapport, men etter første rille  felles det til utringningen slik: Fell de midterste (7) 8 (9) 10 m og strikk videre hver skulder videre i mønster. fell samtidig mot utringningen på annen hver p. 2, 2, 1, 1, 1, 1 m for alle størrelsene.
Skuldrene: Fra vrangen av arbeidet strikkes og felles skuldrene litt løst sammen.
Ermer (S) M: plukk opp 34 m  med p 10 jevnt fordelt rundt ermehullet, strikk 3 omg. med rillemønster strikk mønsterrapport (5) 6 ganger. (eller ønsket lengde) . Bytt til pinne 5 og strikk vrangbord (1r. 1vr.) i 5 cm.
Ermer (L) XL: plukk opp 44 m  med p 10 jevnt fordelt rundt ermehullet, strikk 3 omg. med rillemønster strikk mønsterrapport (6) 7 ganger. (eller ønsket lengde) . Bytt til pinne 5 og strikk vrangbord (1r. 1vr.) i 5 cm. 
Så er det egentlig bare å feste trådene. 

Ps. Jeg har i senere tid sydd halsen mindre, så nå bruker jeg genseren enda mer enn før ^^, (elsker den!) 

Uansett, ønsker jeg dere alle en flott dag videre. Nå skal jeg jobbe litt mer med oppgaven min.

No comments: